Humuslu Kokoreç

Humuslu Kokoreç
12 Aralık 2023

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan humus ve kokoreci bir araya sunmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, Şef Aykut Ünal'ın eşsiz yorumuyla humuslu kokoreç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Humuslu Kokoreç için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet çeri domates
  • 1 dilim kokoreç
  • 1 tutam maydanoz
  • ½ adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Humuslu Kokoreç

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış nohut, kimyon, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, tahin blender ile püre haline getirilir. 
  2. Humus çukur bir servis tabağına koyulup ortasında bir çukur oluşturulur. Domatesler bir tavada toz biber ile sotelenir. 
  3. Oluşturulan çukura koyulur. Üzerine bir dilim kokoreç koyulur. Kırmızı soğan ve doğranmış maydanoz eklenir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo