ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ TİRİTLİ KÖFTE

Tiritli Köfte

Et suyu ve ekmek ile hazırlanan tirit, Şanlıurfa'ya özgü bir lezzettir. Genellikle kaz ekmeği ile hazırlanır. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yaygın olan bu yemek, Fas ve İran'da da tüketilir. Malzemeleriniz tamamsa, tiritli köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tiritli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg parça et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Köfte için

  • 500 gr ince bulgur
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • 1 kase su

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane

Tiritli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Bulguru bir kaba alın ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın.
  • Yumurtaları teker teker kırıp  oğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan parçalar kopartıp misket şeklinde köfteler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Bu arada köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Etler kızarınca haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ekleyerek karıştırın.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. pul biber ve nane serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlanan pratik ve lezzetli tirit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!