Bıldırcınların tüylerini ayıklayıp temizleyin ve iyice yıkayın. Pirinçleri tuzlu suya koyarak yumuşamaları için bekletin. Aynı şekilde kuş üzümlerini de bir miktar ılık suda dinlendirin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip bıldırcınları hafifçe kızartın. Ardından bıldırcınları kenara alıp dinlenmeye bırakın.
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar kavrulunca suda beklemiş pirinçleri, kuş üzümlerini, dolmalık fıstığı, tuz, karabiber ve tarçını ekleyin. Malzemeleri 4-5 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ekleyin ve iç harcı pişmeye bırakın. Harç suyunu çekince ocağı kapatın ve iç harcı 10-15 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş iç harcı, çorba kaşığı yardımıyla bıldırcınların içine doldurun. Dolma bıldırcınları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Kabın içine 1 su bardağı su ekleyin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun. Yaklaşık 30 dakika, bıldırcınlar iyice yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Teşekkür ederiz.