Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı
01 Kasım 2021

Türk mutfağında çok sevilen tulumba tatlısı, un, pirinç unu ve şeker ile hazırlanır. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan bu tatlı, şerbet ile buluşturulduktan sonra sunulur. Özellikle sokak lezzeti olarak çok sevilir. Malzemeler hazırsa, tulumba tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak şambali ve lokma tatlısı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Tulumba Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı (tepeleme) un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 100 gr margarin
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı ararot
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 yumurta

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Şurup için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Tulumba Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  3. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
  4. Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
  5. Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tulumba Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tulumbanın şerbeti daha iyi çekebilmesi için şerbetin soğuk olmasına özen gösterin. 
  2. Şerbet kaynamaya başladığında, limon suyunu ilave edebilirsiniz.
  3. Tatlıya aroma katmak için, tarçın serpiştirebilirsiniz.
  4. Tatlının şerbeti çekmesi için, 10-15 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Tulumba Tatlısı Kaç Kalori?

  1. Orta büyüklükte bir adet tulumba tatlısı, yaklaşık 130 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo