KASTAMONU PİLAVI

Kastamonu pilavı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kastamonu pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı kuru sultani üzüm
  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 3 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı Siyez bulguru
  • 200 g haşlanmış nohut
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Lahana turşusu
  • Kornişon turşu
  • 5-6 dal maydanoz
Kastamonu pilavı hazırlanışı

  • Çiğ badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
  • Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Kastamonu pilavı tarifi videosu
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!