TARHANA

Tarhana
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhana tarifi için malzemeler
  • 500 g dolmalık kırmızı biber
  • 500 g domates
  • 500 g soğan
  • 1 paket yaş maya
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1.5 kg un
  • 2~3 yemek kaşığı tuz
Tarhana hazırlanışı

Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın ve yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz domatesleri ve soğanları rendeleyin. Haşladığınız biberleri, rendelediğiniz domates ve soğanları püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine yaş maya, süzme yoğurt, un ve tuzu ilave edip yoğurun. Eğer hamur çok cıvık olursa bir miktar daha un ilave edin ve ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın (hamur taşabileceği için büyük bir tepsi içinde bekletebilirsiniz). En az 3 gün boyunca ara ara yoğurarak hamurun ekşimesini sağlayın. Hamur ekşiyip tarhana kıvamına gelince büyük temiz bir örtü üzerine ince tabakalar halinde yayın. Kurumaya başlayan hamur parçalarını ara sıra kontrol ederek ters çevirin. Kuruyan parçaları elinizle kırıp ufaltarak kurutmaya devam edin. Hamurun rengi açıldığında ve tamamen kuruduğunda blenderdan geçirip toz haline getirin. Bir süre daha bu şekilde bekletin. İyice kuruduğundan emin olunca kavanoz ya da bez torbalara alıp, serin ve kuru bir ortamda saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!