ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ URFA KEBABI

Urfa Kebabı

Urfa Kebabı

Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim. 

Urfa Kebabın Yanına Ne Gider? 

Urfa kebabı, bulgur pilavı, ev yapımı lavaş, acılı ezme, şalgam suyu ve naneli ayran eşliğinde sunabilirsiniz. 

1 Porsiyon Urfa Kebap Kaç Kalori? 

Urfa kebabın 150 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 265 kalori değerindedir. Yanında tüketilen yiyecek ve içeceklerle alınan kalori değeri değişiklik gösterebilir. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Urfa Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 50 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber 

Urfa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsak rendelenir.
  • Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
  • 10 dk boyunca yoğurun.
  • Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
  • Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Urfa Kebap Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eti zırhtan geçirirseniz daha iyi bir kıvam yakalanır.
  • Yoğurma işlemi uzun sürmezse harç tam olarak kıvamlanmaz ve şişte durmaz.
  • Harcı buzdolabında 30 dk dinlendirirseniz daha oturmuş bir lezzet yakalarsınız.
  • Sıcak tava ya da mangalda pişirmek etin içindeki suyu korur. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!