Tırnak Pide

Et, kebap yemeklerinin yanına kullanmayı çok sevdiğimiz tırnak pide ❤️
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Tırnak Pide Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- Tuz
- Susam
- Çörekotu
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
Tırnak Pide Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve şeker ile yaş maya iyice karıştırılır. Üzeri kapatılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir.
- Un ve tuz ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İyice yoğurulurken vur katla yöntemi kullanılır.
- Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ünlü tezgahta iki beze yapılır.
- Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye bir beze alınır. Parmaklar yoğurtlu sosa batırılır.
- Hamurun ortasından başlayarak ileri doğru ittirme suretiyle hamur genişletilir ve inceltilir. Bu işlem dört yöne doğru tekrarlanır.
- Üzerine susam çörekotu serpilir. Isıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
- Bu ölçüden görseldeki gibi iki pide çıkmaktadır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR