Tırnak Pide
20 Ekim 2022

Et, kebap yemeklerinin yanına kullanmayı çok sevdiğimiz tırnak pide ❤️

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tırnak Pide için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Tuz
  • Susam
  • Çörekotu
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
Tırnak Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ilık su ve şeker ile yaş maya iyice karıştırılır. Üzeri kapatılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir.
  2. Un ve tuz ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İyice yoğurulurken vur katla yöntemi kullanılır.
  3. Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ünlü tezgahta iki beze yapılır.
  4. Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye bir beze alınır. Parmaklar yoğurtlu sosa batırılır.
  5. Hamurun ortasından başlayarak ileri doğru ittirme suretiyle hamur genişletilir ve inceltilir. Bu işlem dört yöne doğru tekrarlanır.
  6. Üzerine susam çörekotu serpilir. Isıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
  7. Bu ölçüden görseldeki gibi iki pide çıkmaktadır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo