ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TIRNAK PİDE

Tırnak Pide

TIRNAK PİDE

Et, kebap yemeklerinin yanına kullanmayı çok sevdiğimiz tırnak pide ❤️

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
157 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tırnak Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Tuz
  • Susam
  • Çörekotu
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Tırnak Pide Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve şeker ile yaş maya iyice karıştırılır. Üzeri kapatılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir.
  • Un ve tuz ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İyice yoğurulurken vur katla yöntemi kullanılır.
  • Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ünlü tezgahta iki beze yapılır.
  • Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye bir beze alınır. Parmaklar yoğurtlu sosa batırılır.
  • Hamurun ortasından başlayarak ileri doğru ittirme suretiyle hamur genişletilir ve inceltilir. Bu işlem dört yöne doğru tekrarlanır.
  • Üzerine susam çörekotu serpilir. Isıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
  • Bu ölçüden görseldeki gibi iki pide çıkmaktadır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!