ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KEBABI

Tavuk Kebabı

Tavuk kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kırmızı soğan
  • Zeytinyağı

Süslemek için

  • Taze biberiye dalları

Servis için

  • Bulgur pilavı
  • Lavaş

Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini 2.5 cm boyutunda küpler halinde doğradıktan sonra bir kaseye aktarıp üzerlerine limon suyu, mısır unu, yoğurt, sarımsak, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra üzerini streç filmle sarıp 15 dakika beklemeye bırakın.
  • Soğanları elma dilimi şeklinde kesin. Izgarayı önceden ısıtıp, tavuk ve soğanları peş peşe şişe geçirin.
  • Soğanın üzerine fırçayla biraz yağ sürdükten sonra kebapları arasıra çevirerek 10-12 dakika kızartın.
  • Kebapları taze biberiye dallarıyla süsleyip bulgur pilavı ve tortilla ile servis yapın.
Et ile hazırlanan ve Ege'nin en sevilen lezzetleri arasında yer alan ev yapımı çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.