ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ LAZANYA

Lazanya

Ana malzemeleri lazanya hamuru, peynir ve domates sosudur. İtalyan asıllı bir yemektir. İsteğe göre sade veya kıymalı olarak hazırlanabilir. Ülkemizde en çok kaşar peyniri kullanılsa da, mozzarella peyniri de eklenebilir. Lazanya yapımında ihtiyaç duyacağınız pratik lazanya hamuru tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Hazırsanız, İtalyan mutfağının dünyaya armağanı leziz kıymalı lazanya nasıl yapılır birlikte görelim. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Lazanya Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 9 yaprak lazanya
  • 1 soğan
  • 400 gr kıyma
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 sivri biber
  • 2 kereviz sapı
  • 2 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 3.5~4 su bardağı süt
  • 60 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • Rendelenmiş muskat

Lazanya Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ince doğrayıp soğanla karıştırın. Kıymayı ekleyip yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Salça ekleyin.
  • Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin. Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayarak ilave edin.
  • Domatesin 2 tanesini rendeleyip su ile birlikte kıyma karışımına ekleyerek orta ateşte pişirin.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
  • Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın.
  • Üzerine yan yana üç lazanya dizin. Üzerine beşamel sosun 1/3’ünü yayın ve kıymalı harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.
  • En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!