ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ GÜLLÜ VE GLAZÜRLÜ İZMİR LOKMASI

Güllü Ve Glazürlü İzmir Lokması

Güllü ve glazürlü İzmir lokması

Mis gibi gül kokusu ve tadıyla çıtır çıtır bir lezzet.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Güllü Ve Glazürlü İzmir Lokması Tarifi İçin malzemeler

Şerbeti için

  • 2 bardak ılık su
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu

Lokma hamuru için

  • 4 bardak un (Elenmiş)
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Servis önerisi

  • Limonlu glazür (3 yemek kaşığı pudra şekeri + 1/2 adet limonun suyu)
  • Kurutulmuş gül yaprakları 

Güllü Ve Glazürlü İzmir Lokması Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Hamur için ılık su, kuru maya ve toz şekeri derin bir kaba alın. Şeker eriyene kadar karıştırıp mayayı aktive edin.
  • 3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, tuzunu ekleyin. Ortasına bir havuz açıp aktive olmuş mayalı karışımı dökün.
  • Ele yapışan bir kıvamda hamuru yoğurun. İhtiyaca göre kalan yarım bardak unu da azar azar ekleyin. Üzerini streçleyip 40-45 dakika dinlendirin. 
  • Kızartma tenceresine sıvı yağ koyun. Yüksek ateşte yağ kızarınca hamurdan parçalar koparıp ortalarını parmağınızla delip seri bir şekilde kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca kevgirle alıp yağını süzdürün. Çıtır sıcak lokmaları ılık şerbete atın. 4-5 dakika şerbeti çekmesini bekleyin.
  • Farklı bir lokma sunumu için 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve yarım limon suyunu karıştırarak pratik limonlu bir glazür hazırlayın.
  • Şerbetini çekmiş, oda sıcaklığına gelmiş çıtır lokmaları glazüre batırıp üzerlerine kurutulmuş gül yaprakları serpiştirdikten sonra servis edin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!