ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ HERAKLİON TARZI KALLİSTSOUNİA

Heraklion Tarzı Kallistsounia

Heraklion tarzı Kallistsounia

Aydan Üstkanat’tan Girit Adası ile özdeşleşmiş anız peyniri ile hazırlanan şahane bir atıştırmalık. Mizithra, anız (küçükbaş hayvanların ilk sütü) sütü kullanılarak yapılan bir peynirdir. Tuzsuz, yağlı ve inanılmaz lezzetli olup tatlı lor peyniri ile gravyer arasında bir lezzeti vardır. 

Not: Mizithra bulamayacağınız için yağsız beyaz peynir (lor olabilir) ile eski kaşar peynirini karıştırın.

Ege mutfağını sevenler için fırınlanmış girit kabağı ve kalamar kızartma tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için

  • Mizithra* 
  • 1 adet yumurta
  • Taze nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

Heraklion Tarzı Kallistsounia Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemesini derin bir kapta karıştırıp yoğurun ve bir saat dinlendirin. 
  • İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  • Hamuru oklava ile ince açın, 10-12 cm çapında bir tabakla yuvarlak parçalar kestikten sonra, hamurun bir tarafına iç harcını koyup yarım ay şeklinde kapatın.
  • Tüm hamuru be şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda alt üst kızartın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!