ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI (DOLMATHES)

Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes)

Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)

Aydan Üstkanat’ın yorumuyla Girit’in vazgeçilmez lezzetlerinden nefis kabak çiçeği dolması tarifi.

Farklı tatlar sevenler için kavun dolması ve ayva dolması tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes) Tarifi İçin malzemeler

  • 40 adet kabak çiçeği

İç harç için

  • 300 g pirinç (Yıkanıp süzülmüş)
  • 2 adet domates (Çok ince doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan (Çok ince doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış) 
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1/2 demet nane (İnce kıyılmış)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Karabiber

Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes) Nasıl Yapılır?

  • İç malzemeyi hazırlayıp yarım su bardağı su ile karıştırın. 
  • Tencerenin dibine dilim domates yerleştirin. 
  • Kabak çiçeklerinin içine harcı doldurduktan sonra çiçeğin uçlarını içe doğru kapatın ve tencereye dizin.
  • Üzerine iki bardak tuzlu su ve zeytinyağı gezdirip 1 saate yakın orta kısık ateşte pişirin.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Kıymalı yapmak için aynı malzemelere 200 gram kıyma ekleyin ve yarım su bardağı pirinç kullanın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!