Ege Usulü Enginar Yemeği

Ülkemizin Ege ve Marmara kıyılarında yoğunlukla yetişen ilkbahar aylarında bolca bulduğumuz enginar tam bir sağlık deposu. Yüksek lif oranı ve antioksidan kaynağı olan enginar sinirim sitemini düzenler. Genelde zeytinyağlısı tüketilen enginar garnitür olarak, fırınlayarak ya da haşlayarak tüketilebilir. Sadece 6 malzemeyle hazırlayabileceğiniz ege usulü enginar yemeği için malzemeleriniz hazırsa başlayalım.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ege Usulü Enginar Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 5 adet enginar çiçeği
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 1 silme yemek kaşığı un
- 2 bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
Ege Usulü Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?
- Enginar çiçeklerinin sapları çanak kısmına yakın bir noktadan kesilir.
- Çiçeklerin yaprakları sarı yapraklar gözükene kadar soyulur ve yine üst taraftan çanağa yakın noktadan kenarda bir parmak yüksekliğinde kalacak şekilde kesilir.
- İçerisindeki mor polenler temizlendikten sonra dört parçaya bölünür ve kararmaması için limonlu, unlu suya alınır.
- Tencereye yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
- Soğan kavrulduktan sonra enginarlar direk tencereye alınır ve bir limonun suyu eklenir.
- Tuz eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Yaprakları dokunduğunuzda elinize geliyorsa pişmiş demektir.
- Dereotu ince kıyılır ve dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR