Enginarlı Balık

Girit’te balık beş şekilde pişirilerek hazırlanır; Izgara, kızartma, tütsü, marine ve yukarıdaki gibi limonlu. Tıpkı terbiyeli et gibi sebzelerle balık pişirmek çok yaygın ve tercih edilen bir pişirme şeklidir. Bunu tüm balıklarla ve yakışacağınızı düşündüğünüz sebzelerle yapabilirsiniz. Aydan Üstkanat’tan Girit usulü enginarlı balık tarifi...
Dilerseniz, fırında balık ve şişte balık tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Enginarlı Balık Tarifi İçin malzemeler
- 800 g günlük deniz balığı
- 5 adet enginar (Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilmiş)
- 1/2 su bardağı bezelye (Arzuya bağlı)
- 1 su bardağı midye içi
- 1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
- 1/4 su bardağı limon suyu + 1/2 adet limon suyu
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR