ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ ENGİNARLI BALIK

Enginarlı Balık

Enginarlı balık

Girit’te balık beş şekilde pişirilerek hazırlanır; Izgara, kızartma, tütsü, marine ve yukarıdaki gibi limonlu. Tıpkı terbiyeli et gibi sebzelerle balık pişirmek çok yaygın ve tercih edilen bir pişirme şeklidir. Bunu tüm balıklarla ve yakışacağınızı düşündüğünüz sebzelerle yapabilirsiniz. Aydan Üstkanat’tan Girit usulü enginarlı balık tarifi...

Dilerseniz, fırında balık ve şişte balık tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g günlük deniz balığı
  • 5 adet enginar (Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilmiş)
  • 1/2 su bardağı bezelye (Arzuya bağlı)
  • 1 su bardağı midye içi
  • 1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
  • 1/4 su bardağı limon suyu + 1/2 adet limon suyu
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Enginarlı Balık Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede, soğanı zeytinyağında terletin ve içine temizlenmiş enginar ile yarım limon suyunu ekleyin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 20 dakika süreyle pişirin.
  • Daha sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!