Enginarlı Balık

Enginarlı Balık
18 Kasım 2023

Girit’te balık beş şekilde pişirilerek hazırlanır; Izgara, kızartma, tütsü, marine ve yukarıdaki gibi limonlu. Tıpkı terbiyeli et gibi sebzelerle balık pişirmek çok yaygın ve tercih edilen bir pişirme şeklidir. Bunu tüm balıklarla ve yakışacağınızı düşündüğünüz sebzelerle yapabilirsiniz. Aydan Üstkanat’tan Girit usulü enginarlı balık tarifi...

Dilerseniz, fırında balık ve şişte balık tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Enginarlı Balık için

Malzemeler

  • 800 g günlük deniz balığı
  • 5 adet enginar (Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilmiş)
  • 1/2 su bardağı bezelye (Arzuya bağlı)
  • 1 su bardağı midye içi
  • 1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
  • 1/4 su bardağı limon suyu + 1/2 adet limon suyu
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber
Enginarlı Balık

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tencerede, soğanı zeytinyağında terletin ve içine temizlenmiş enginar ile yarım limon suyunu ekleyin.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 20 dakika süreyle pişirin.
  3. Daha sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo