ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ BÜKME

Bükme

Bükme

Afyonkarahisar'a özel bükme böreği çıtır çıtır katmanları, lezzetli iç harcıyla damaklarda kesinlikle iz bırakıyor. Yaptığınıza kesinlikle değecek olan bu tarif için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Afyonkarahisar'dan alternatif lezzetler için paçık yemeği ve göce köftesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bükme Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1,5 su bardağı su 
  • 3 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harç için:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış mercimek 
  • ½ çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1 adet orta boy soğan 

Ara katmanlar için:

  • 5 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş 
  • 2/3 çay bardağı sıvıyağ 

Bükme Nasıl Yapılır?

  • Hamur için olan malzemelerden un karıştırma kabına alınır. Su, sirke ve sıvıyağ bir kapta karıştırılarak una ilave edilir.
  • Yumurta akı eklenerek yoğurulmaya başlanır. Hamur kıvamına geldikten sonra dinlendirmeye bırakılır. 
  • Dinlenen hamur açılır. Açılan hamurun iç kısmın haşhaş ve yağ karışımı sürülür. Her yanından katlanarak kare şekli oluşturulur. Katlama esnasında oluşan katmanlara da haşhaş ve yağ karışımı sürülür. 
  • İkinci hamur açılır ve yağ her yerine sürülür. Önceki hamur kare şeklinde ortasına koyulur. Tekrar dört yanından kapatılır ve dinlendirilir. 
  • İç harç için soğan yağda kavrulur. Baharatlar eklenir ve haşlanmış mercimek eklenerek karıştırılır. 
  • Dinlenen hamur 15-20 dilim arasında dilimlenir. Her bir dilim açılır, ortasına harç koyularak rulo şeklinde kapatılır. 
  • Fırın tepsisine dizilen bükmeler 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!