Dana Lokum

Lezzetli mi lezzetli, restoran kıvamında dana lokum yapmak ister misiniz? Lezzet Mutfak Okulu'nda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden eğitmen şef İbrahim Arslanoğlu dana lokum nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyor... Videomuzda ıspanak ve havuç püreyle servis edebileceğiniz tam kıvamında Dana Lokum tarifini bulabilirsiniz... İşte dana lokumun püf noktaları ve lezzetine lezzet katan tüyolar.
Et için marinasyon teknikleri yazımıza göz atmayı unutmayın. Dana eti sevenler için dana kuşbaşı güveç, dana yanağı ve dana pikata tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Dana Lokum Tarifi İçin malzemeler
Et için:
- 300 gr Dana Bonfile
- 200 gr Tereyağı
- 2 dal Taze Kekik
- 20 gr Sarımsak
- Ayçiçek Yağı
- Tuz – Karabiber
Ispanak İçin:
- 50 gr Bebek Ispanak
- Ayçiçek Yağı
- Tuz – Karabiber
Havuç Püresi için:
- 200 gr Havuç, Dice Doğranmış
- 30 gr Tereyağı
- 2 gr Taze Zencefil, Ezilmiş
- 50 ml Su
- Tuz – Karabiber
Dana Lokum Nasıl Yapılır?
- Et pişirmek için çelik tavayı ısıtın. Eti seasone edin. Ayçiçek yağını ekleyin.
- Yağ dumanlanma derecesine geldiğinde etin tüm yüzeylerini altın kahverengi olana kadar pişirin.
- Ateşi düşük ısıya alın ve tereyağı, sarımsak, taze kekiği ekleyin.
- Etin tüm yüzeyini köpüren tereyağıyla kaplayarak pişirmeye devam edin.
- Pişme derecesini kontrol edin, gerekirse 220 C derece fırında istenilen pişme derecesine kadar pişirin.
- Sonrasında eti 15 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Servis etmeden önce 220 C derece fırında tekrar 2 dakika ısıtın.
- Havuçları tereyağında kısa süre soteleyin.
- Su, tuz, karabiber, zencefil ile simmerda pişirin. Pürüzsüz kıvam alana kadar blend edin. Kıvamı için gerekirse süt ekleyin. Sıcak servis edin.
- Ispanakları ayçiçek yağında tuz ve karabiberle kısa süre soteleyin.
- Eti dilimleyerek veya bütün olarak diğer malzemelerle tabaklayın.
Dana Lokum Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Isı kaybı olmaması için döküm veya çelik bir tava kullanın.
- Tereyağını ekledikten sonra ateşi düşürün, tereyağı hemen yanmasın. Düşük ateşte tereyağının köpüğünün içerisinde eti pişirmeye devam edin.
- Eti pişirmeden önce streç film ile sıkı şekilde sarın, baton şekline getirin. Pişirme derecenize göre kalın veya ince dilimleyin.
- Eti pişirmeden önce oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin. Oda sıcaklığına yakın ısıda eti pişirirseniz hem tavanız hemen soğumaz, hem de etin içine ısı daha iyi işletecektir.
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR