Dana Kuşbaşı Güveç

Lezzetli Dana Kuşbaşı Güveç yapmaya ne dersiniz? Bu kez tarifimiz bir eğitmen şeften... Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu eşliğinde püf noktalarıyla beraber Dana Kuşbaşı Güveç yapıyoruz... Peki, en lezzetli Dana Kuşbaşı Güveç nasıl yapılır? İşte lokum kıvamında Dana Kuşbaşı Güveç gerekli malzemeler, püf noktaları ve Dana Güveç tarifi:
Alternatif olarak klasik etli güveç ve tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr Dana Kuşbaşı
- 2 dal Taze Kekik
- 20 gr Sarımsak
- 1 adet Defne Yaprağı
- 100 gr Havuç, Medium Dice doğranmış
- 50 gr Arpacık Soğan
- 50 gr Bezelye, blanch edilmiş
- 200 ml Kahverengi Et veya Tavuk Stock
- Su
- Ayçiçek Yağı
- Tuz – Karabiber
Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?
- Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
- Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
- Simmer halde pişmeye bırakın.
- Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
- Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
- Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR