Diyet Yapanlar Yılbaşında Nelerden Uzak Durmalı?

Diyet yapanlar yılbaşında hangi yemeklerden uzak durmalı? İşte, Dyt. Ezgi Dilan Şeker'den diyet yapanların yılbaşında uzak durması gereken besinler:
Diyet Yapanlar Yılbaşında Nelerden Uzak Durmalı?
08 Aralık 2022, 16:24

Yeni yıla sayılı günler kala, yılbaşı menüleri de hazırlanmaya başladı. Yılbaşında diyetine devam etmek ve düşük kalorili yemeklere yer vermek isteyenler, bu özel gecede her zamankinden daha dikkatli davranmalı. Tam da bu yüzden, Dyt. Ezgi Dilan Şeker, diyet yapanların yılbaşında uzak durması gereken besinleri tek tek anlattı.

Dilerseniz, sizler için hazırladığımız diyet yılbaşı menüsü sayfamızdan da yararlanabilirsiniz.

körili tavuk

  1. Diyet yapıyorsanız ve yılbaşı gecesi de diyetinize devam etmek istiyorsanız yemek olarak protein oranı yüksek az yağlı balık, tavuk gibi besinleri tercih edebilirsiniz.
  2. Böylece daha uzun süre tok olursunuz ve gece boyunca yanınızda yenilen tatlı, cips gibi abur-cuburları tüketmek istemezsiniz.
  3. Diyet yapanlar yılbaşı gecesi tatlı tüketiminden uzak durmalısınız. Çünkü yılbaşı gecesinde genelde geç saatlere kadar oturulur ve hareketsiz olduğumuz için tatlı ile alınan kalori yağ olarak depolanır ve bu istemediğimiz bir şey bu nedenle yemekten sonra 1 porsiyon meyve tüketerek hem tatlı isteğinizi gidermiş olursunuz, hem de diyetinize devam edersiniz.
  4. Yılbaşı sonrasında bol salata tüketerek, yoğurttan oluşan mezeler tercih ederek ve zeytinyağlı sebzeleri, fırın-tavuk-balık üçlüsünden birisini tercih edersek sağlıklı beslenmiş oluruz. Böylece hem uzun yılbaşı sofrasına eşlik ederiz hem de fazla kalori almamış oluruz
  5. Yılbaşı akşamı diyet yapıyorsanız alkol tüketmemeye özen gösterin. Cips, çikolata, pasta gibi yiyecekleri tercih etmeyin. Sütlü tatlıları veya meyveyi tercih edin. Bol su tüketin.


Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı hindi menüsü
  2. Sebzeli yılbaşı menüsü
  3. Yılbaşı salataları
  4. Yılbaşı sofrasında nelere dikkat edilmeli?
  5. Kolay yılbaşı tatlıları
Kategoriler
Lezzet Logo