ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KREMALI VE ÇİKOLATALI PASTA

Kremalı ve çikolatalı pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) kakao

Çikolatalı krema için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 3~4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Beyaz krema için

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Süslemek için

  • Çikolata parçaları

Kremalı ve çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Adım Adım Kremalı ve Çikolatalı Pasta Tarifi:

13. yüzyılda ballı kek şeklinde hazırlanan pasta, zaman içerisinde değişime uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. 18. yüzyılda Rusya'dan Anadolu'ya gelen bu besin, genellikle özel gün ve kutlamaların sembolü olarak bilinir. Çeşitli malzemelerle tatlandırılan pasta, mutluluk hormonu salgılayarak vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Hazırsanız, pratik sunumuyla kremalı ve çikolatalı pasta tarifine başlayabiliriz. 

  • İlk olarak oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçeği yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirin.
  • Krema için; süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Üzerine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından limon suyunu ekleyin ve mikserle çırpın. Son olarak krem şanti ve soğuk sütü de çırpın.
  • Keki enine doğru üç parçaya bölün. İlk katının üzerine çikolatalı kremanın yarısını yayın.
  • Üzerine diğer kek katını yerleştirip krem şantinin yarısından fazlasını sürün. Diğer keki yerleştirip kalan çikolatalı kremanın bir kısmını yayın.
  • Kalan kremayı, krema sıkma torbasına doldurup dekoratif şekiller yapın. Krem şantiyi de aynı şekilde pastanın üzerine sıkın ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
  • Kremalı ve çikolatalı pastayı özel günlerde sunacaksanız, yanına çok yakışan mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı ve Çikolatalı Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pasta kekinin kabarması için yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ekleyin.
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Kabartma tozunun yanında bir tutam karbonat ekleyerek pastanın asit dengesini de sağlayabilirsiniz.
  • Karıştırma işleminde tahta kaşık kullanın ve metal eşya kullanmamaya özen gösterin.
  • Kuru malzemeleri eledikten sonra karışıma ilave edin. Kek harcının kıvamı sulu olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Pastanızın bozulmaması için kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kremalı ve çikolatalı pastanın üst kısımlarına meyve sosları ve şekerlemeler ile süsleme yapmayı unutmayın.

1 Porsiyon Kremalı ve Çikolatalı Pasta Kaç Kaloridir?

  • Ölçülere uygun olarak hazırlanan pastanın bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Diyet listelerine özel bir pasta arıyorsanız, porsiyonu 260 kalori olan muzlu rulo pasta tarifini deneyebilirsiniz.

    Kutlamalar için evdeki malzemelerle kendi pastanızı hazırlamak ister misiniz? Dilerseniz doğal meyve ve soslarla birlikte hazırlanan ev yapımı pasta tariflerine göz atabilir ve kendinizi şımartabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.