ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ ŞEKER YERİNE NE KULLANILIR: 7 DOĞAL TATLANDIRICI

ŞEKER YERİNE NE KULLANILIR: 7 DOĞAL TATLANDIRICI

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Rafine şeker yerine ne kullanılır? Tatlı yaparken şeker yerine ne eklenebilir? İşte, Pasta Şefi Didar Yanar'dan şeker yerine kullanabileceğiniz 7 doğal tatlandırıcı:
Şeker Yerine Ne Kullanılır: 7 Doğal Tatlandırıcı

Hepimiz şekeri çok severiz, nadirdir şeker sevmeyen insanlar. Peki şekeri çok seviyoruz ama olması gerekenden fazla tüketmek ne kadar zararlı tabi ki de çok. Başta kilo alımını hızlandırması ve şeker hastalığını tetiklemesiyle beraber oluşan bir sürü hastalığın başlıca sebebidir şeker.

Benim gibi şekeri çok seven ama şeker hastası olanlara gelsin bu yazım, şeker yerine ürünlerinizin için de doğal şeker olarak neler kullanabiliriz hep beraber bakalım.


Panela, adı verilen tatlandırıcı Amerika da oldukça yaygın kullanılan bir tür doğal tatlandırıcıdır. Bal gibi soğuk algınlığına, grip ve boğaz ağrısına iyi gelir. Panela, granül şekerden farklı olarak potasyum, kalsiyum gibi mineraller de içerir.


Bal, hepimizin yaygın olarak tükettiği hem şifa niyetine, hem de ürünlerimizde tatlandırmak amacı ile kullandığımız doğanın harikalarından olan bir üründür. Vücudu güçlendiren bu besin, doğal bir antiseptik ve antibiyotiktir. İdrar sökücü ve enerji verici bir etkisi de vardır. Genelde vegan ürünler yaparken çok kullandığım bir üründür.


Kamış pekmezi, şeker kamışından elde edilen ve kamış balı olarak da adlandırılan bir besindir. Bala göre daha acı bir tadı vardır ve daha siyahtır. Kansızlığa ve stres ile başa çıkmada yardımcı bir üründür. Genelde kurabiye tarzı ürünlerde kullanıyorum. Ürünün hem rengini değiştiriyor, hem de lezzet açısından içine girenlerin lezzetini dengeliyor.


Stevia, nane yaprağına benzeyen bir bitkinin yaprağının öğütülmesinden oluşan bir tür doğal tatlandırıcıdır. Tansiyonu dengeler, sindirimi kolaylaştırır ve ağız içi yaralarına iyi gelir. Unsuz pastalarımda şeker yerine tatlandırmak amacı ile kullandığım bir tatlandırıcıdır. Kalorisinin olmaması açısından diyet ürünlere de rahatça kullanabilirsiniz.


Agave şurubu, bir kaktüsten üretilen doğal bir tatlandırıcı şuruptur. Görüntüsü bala benzer ama daha sıvı haldedir. Genelde pankeklerde çok kullandığım bir ürün. Şeker hastalarının dostudur.


Hurma şekeri, öğütülen ve toz haline getirilen hurma lif, magnezyum, demir ve B6 vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle sıvı ürünlerde mousse yaparken çok kullandığım bir üründür.


Akçaağaç şurubu, antioksidan özelliği ile serbest radikallerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Tamamen doğaldır. Pankek, dondurma, krep, tost ve meyve salatalarında tatlandırıcı olarak kullanılır.


Yazar:

Pasta Şefi Didar Yanar

instagram.com/chefdidaryanar


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!