ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ AKÇAAĞAÇ ŞURUBU FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

AKÇAAĞAÇ ŞURUBU FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

Akçaağaç şurubu nedir, ne işe yarar? Akçaağaç şurubunun faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Akçaağaç şurubu ile neler yapılabilir? İşte, akçaağaç şurubu faydaları ve kullanımı:
Akçaağaç Şurubu Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Akçaağaç bitkisinden elde edilen akçaağaç şurubu, waffle, enerji bar ve pankeklerin en sevilen lezzetlerinden biridir. Yabancı ülkelerde sık sık kullanılan bu şurup, ülkemizde ise son yıllarda popülerleşmeye başlamıştır. Akçaağaç şurubunun elde edilmesi için, bitkinin gövdesine kesik atılır veya musluk bağlanır. Bitkinin içinden özsuyu çekildikten sonra bu su kaynatılarak şurup kıvamına getirilir. Doğal bir tatlandırıcı olarak bilinen akçaağaç şurubu, günümüzde en çok ABD ve Kanada'da tüketilir. Dizilerde ve filmlerde sık sık karşımıza çıkan akçaağaç şurubu, şeker ilavesizdir. Peki, akçaağaç şurubu neye iyi gelir? İşte, akçaağaç şurubunun faydaları ve kullanımı:


Akçaağaç Şurubunun Faydaları Nelerdir?

  • Potasyum ve kalsiyum başta olmak üzere içeriğinde birçok mineral barındırır.
  • Grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Var olan hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki serbest radikallerin uzaklaşmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirir.
  • Vücuttaki iltihaplı bölgelerin iyileşmesini hızlandırır.
  • Antibakteriyel ve antiseptik özelliğiyle cilt hastalıklarının oluşumunu önler.
  • Cilde elastikiyet kazandırır. Yaşlanma karşıtı etkileri mevcuttur.
  • İdrar yolu hastalıklarının daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Rafine şekerden daha sağlıklıdır. 
  • Tamamen doğal olduğu için, yemeklerde sık sık tercih edilir.


Akçaağaç Şurubu Nasıl Kullanılır?

Daha önce söylediğimiz gibi akçaağaç şurubu, waffle, pankek gibi hamur işi tariflerde yaygın olarak kullanılır. Meyve salatalarında, dondurmalarda, krep ve tostlarda da bu şurubu kullanabilirsiniz. Akçaağaç şurubunu kahvaltı sofralarında sunabilir, bal gibi değerlendirebilir, akçaağaç glazürlü cevizli çörek gibi farklı tariflerde kullanabilirsiniz.



Akçaağaç Şurubu Nereden Alınır?

Akçaağaç şurubunu büyük marketlerden ve online alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz. Ancak piyasada akçaağaç şurubunun sahteleri de bulunmaktadır. Bu yüzden akçaağaç şurubunu güvenilir marketlerden satın almanız oldukça önemlidir.


Akçaağaç Şurubu Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Akçaağaç şurubunu, cilt bakımında da kullanabilirsiniz. Bunun için 1 ölçü akçaağaç şurubu ve 1 ölçü sütü karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.

Not: Alerjik ve hassas cilt yapısına sahip olan kişiler, akçaağaç şurubu maskesini uygulamadan önce doktora danışmalıdır.


Akçaağaç Şurubunun Zararları Nelerdir?

Akçaağaç şurubu doğal tatlandırıcı olsa da, içeriğindeki şeker oranı çok yüksektir. Bu yüzden aşırı tüketilmemesi gerekir. Aşırı tüketilmesi halinde mide bulantısı, hazımsızlık, ağrı ve tuvalet düzeninde değişiklikler görülebilir. Akçaağaç şurubunun aşırı tüketilmesi başta obezite ve diyabet olmak üzere, ciddi kalp hastalıklarına yol açabilir. Bu yüzden ölçü hiçbir zaman aşılmamalıdır.


Önemli Not: Ciddi ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, diyabet hastaları, hamileler, emziren anneler ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler akçaağaç şurubunu tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onay vermediği hiçbir ürün, tedavi amacıyla olsa bile, kullanılmamalıdır.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!