ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER DİYET LİSTELERİ GLUTENSİZ TATLI TARİFLERİ: 15 ŞEKERSİZ VE GLUTENSİZ TARİF

GLUTENSİZ TATLI TARİFLERİ: 15 ŞEKERSİZ VE GLUTENSİZ TARİF

Glutensiz tarifler nelerdir? Glutensiz tatlılar nasıl hazırlanır? İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz, düşük kalorili şekersiz ve glutensiz 15 nefis tarif:
Glutensiz Tatlı Tarifleri: 15 Şekersiz ve Glutensiz Tarif

Glutensiz beslenme, gluten içeren besinlerin (un, şeker vb.) beslenme programından çıkartılmasına verilen isimdir. Özellikle gluten duyarlılığı bulunan kişilere ve çölyak hastalığı olan kişilere uygulanan bir tedavi biçimidir. Sağlıklı beslenmek ve gluten içeren besinlerden uzak durmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, şekersiz ve glutensiz tatlı tarifleri:

Daha fazlası için glutensiz tarifler sayfamızı ziyaret edin.



Malzemeler;

  • 2 Adet Tatlı Deveci Armut
  • 1 Adet Kırmızı Elma
  • 1 Dal Kabuk Tarçın
  • 1 Adet Yıldız Anason
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Avuç Çekilmiş Ceviz İçi
  • Yarım Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • Yarım Çay Bardağı Bal
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 


Yapılışı: Armutlarımızı ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyelim. Elma ve portakalın kabuğunu soyup ufak küpler halinde doğrayalım. Kuru üzümleri yarım çay bardağı suda ıslatalım. Yarım çay bardağı balı 1 su bardağı sıcak su içerisinde eritelim ve içerisinde tar��ınla anasonu ekleyelim. Portakal ve elmayı fırın kabının zeminine döşeyelim ardından üzerine armutları yerleştirelim. Tereyağını ufak parçalara ayırıp fırın kabına dağıtalım ve kuru üzümleri serpiştirelim. Ballı şerbetimizi armutların üzerine dökelim ve üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırına gönderelim. 45 dakika piştikten sonra folyoyu çıkartıp vecizi serpiştirelim ve armutların üzeri kızarana kadar tekrar fırınlayalım. 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. 



Malzemeler;

  • 15 adet kuru incir
  • 3 su bardağı sıcak süt
  • 15 adet yarım ceviz


Yapılışı: İncirlerin saplarını temizleyip üzerine sıcak sütü ekleyelim ve 20 dakika bekletelim. Bekleyen incirlerimizin sap kısmını içeri doğru bastırıp yarım cevizi yerleştirelim. 1 gece oda sıcaklığında bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. 



Malzemeler;

  • 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  • 1 Çay Bardağı Glütensiz Un
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 1 Fiske Tuz
  • 6 Adet Çilek
  • 8 Adet Ahududu (isteğe göre)
  • 20 Adet Yaban Mersini
  • 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 2 Yemek Kaşığı Bal ya da Agave Şurubu 


Yapılışı: Yumurta süt ve suyu bir karıştırma kabında güzelce çırpalım. Ardından glütensiz unu ve mısır ununu ekleyelim. Karbonat ve bir fiske tuz atalım homojen hale gelene kadar karıştıralım. (Karışımınız yoğun olursa su ya da süt ekleyerek seyreltebilirsiniz. Krema kıvamında olmalıdır. Yanmaz tavayı iyice ısıtıp Ayçiçek yağını ekleyelim ve pankekleri pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz pankekleri bir kat yaban mersini bir kat çilek olacak şekilde kat kat dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu dökerek servis edebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Doğranmış Çilek
  • 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • Bir Tutam Tuz
  • 90 Gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Süzme Yoğurt
  • 3 Su Bardağı Glütensiz Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilin 


Yapılışı: Çilekleri limon suyuyla ve balla karıştırarak bir kâsede bekletelim. Karıştırma kabının içerisinde tereyağı ve unu yoğuralım ardından diğer bütün malzemeleri karıştıralım ve oldukça cıvık bir hamur elde edelim. Limon suyuyla ıslattığımız çilekleri hamura ekleyelim ve bir iki tur yukarıdan aşağı karıştıralım. Islattığımız veya yağ sürdüğümüz bir yemek kaşığıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsimize dizelim. 170 derece ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirelim. Kurabiyeler soğuyana kadar tepsiden kaldırmaya çalışmayalım soğuyunca kendiliğinden kalkacaktır. Kurabiyelerimiz hazır süt eşliğinde servis edebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Unu
  • 1 Yemek kaşığı toz keten tohumu
  • 1 Yemek kaşığı şekersiz kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı vanilin
  • ¼ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 tatlı kaşığı bal ya da agave şurubu
  • 50 gr bitter şekersiz çikolata 


Yapılışı: Hindistan cevizi unu, keten tohumu, kakao tozu, tuz ve kabartma tozunu karıştıralım. Başka bir kapta süt, yumurta, vanilya özü, bal ve gıda boyasını birlikte çırpalım. Her iki kaptaki malzemeleri karıştırın ve akıcı bir hamur elde edelim. 2 tane sufle kabını yağlayalım ve hamuru ikisine pay edelim. Kırdığımız çikolataları hamurun ortasına ekleyelim. Mikrodalga fırında 2-3 dakika pişirin. 



Malzemeler;

  • 2 Adet enginar çanağı 
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu 
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 Su bardağı badem unu 
  • 1 Paket kabartma tozu 
  • 4 Adet yumurta   
  • 200 g Stevia toz tatlandırıcı 
  • 100 g Şekersiz Çikolata
  • 1 Çay bardağı krema 


Yapılışı: Enginarları limon suyunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirelim ve mutfak robotunda püre haline getirerek soğumaya bırakalım. Yumurta beyazlarını stevia ile köpük köpük olana kadar çırpalım. Tereyağını eritelim. Ayrı bir kapta badem unu, kabartma tozu, 2 yumurta sarısını eritilmiş tereyağıyla karıştıralım ve soğuyan enginar püremizi ilave edelim. Kabaran yumurta beyazını enginarlı karışıma yavaşça karıştırarak yedirelim. Kremayı ufak bir tavada ısıtalım ve çikolatayı yakmadan içerisinde eritelim. Enginarlı karışımımızı Ayçiçek yağıyla yağladığımız 4 sufle kabına pay edelim ve oralarına çikolatalı kremamızı paylaştıralım. 200 derece ısınmış fırında 12 dakika pişirelim ve sıcak servis edelim. 



Malzemeler;

  • Hamuru için:
  • 5 adet büyük hurma
  • 1 bardak yulaf 
  • 1 bardak çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı badem veya fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 


Yapılışı: Hurmaları sıcak suda 5 dakika bekletip süzün. Diğer hamur malzemeleriyle beraber rondoda 4-5 dakika çekin. Oluşan hamuru tart kalıbınıza yayın. 170 derece fırında 12 dakika pişirin ve çıkarın. Bal kabağı püresini nişasta ile çırpın tarçın ve limon suyunu ilave edin. Yarı pişmiş tart kalıbınıza ekleyin tekrar fırına atın. 190 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Çıktıktan sonra oda sıcaklığında 1 saat bekletin ve servis edin. 



Malzemeler;

  • 2 su bardağı badem unu
  • Yarım su bardağı şekersiz kakao tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı stevia
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 su bardağı şekersiz damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı Deniz tuzu 


Yapılışı: Kuru malzemeleri birleştirelim ve homojen hale gelene kadar karıştıralım. Yumurta ve tereyağını mikserle 3 dakika boyunca çırpalım. Kuru karışımı tereyağlı karışımın üzerine ekleyelim ve yukarıdan aşağıya hareketlerle güzelce yedirelim. Islattığımız yemek kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçaları yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve üzerine şekersiz damla çikolataları ekleyelim. Deniz tuzunu serpelim ve 200 derece ısınmış fırında 12-15 dakika pişirelim. Cookieleri soğumadan tepsiden kaldırmaya çalışmayalım.