ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SEBZELİ BAKLİYAT ÇORBASI

Sebzeli Bakliyat Çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Bakliyat Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı erişte
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sebzeli Bakliyat Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencereye alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Küp şeklinde doğradığınız havucu, patatesi ve yıkadığınız pirinci ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kavurduktan sonra küp şeklinde doğradığınız kabağı ilave edin. Üzerine 5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra defne yaprağını, tuzu, karabiberi, erişteyi ekleyin ve malzemeler hafif yumuşayana kadar pişirin. Kuru fasulyeyi, nohudu ve yeşil mercimeği ilave edin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzerine pul biber serpin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!