ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Zeytinyağlı semizotu

Zeytinyağlı semizotu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı semizotu tarifi için malzemeler

  • 1 demet semizotu  
  • 1 soğan 
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı  
  • 1 havuç 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 domates  
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • 1 kesme şeker 
  • Tuz

Zeytinyağlı semizotu Nasıl Yapılır

  • Semizotunu temizleyip yıkayın ve suyunu süzün. Yapraklarını ayırıp saplarını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları dörde bölün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Semizotu, jülyen doğranmış havuç, sarımsak, tuz ve kesme şekeri ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
  • Semizotu suyunu bırakınca pirinç ve yarım su bardağı suyu ilave edip pirinçler yumuşayınca kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.