ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Zeytinyağlı semizotu

Zeytinyağlı semizotu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı semizotu tarifi için malzemeler

  • 1 demet semizotu  
  • 1 soğan 
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı  
  • 1 havuç 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 domates  
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • 1 kesme şeker 
  • Tuz

Zeytinyağlı semizotu Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Semizotu Yapımı:

Ana vatanı Asya olan semizotu; Türkiye'de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'de yetiştirilir. Kalp hastalıklarına karşı olumlu bir etkisi olan bu bitki, salata ve yemeklerin içinde sık sık kullanılır. Kolesterol ve kanser hastalarına önerilen en önemli besinler arasında yer alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 3 miktarının büyük bir kısmını karşılayan semizotu; stres, yorgunluk ve depresyon sorunlarına da iyi gelir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik yapımıyla zeytinyağlı semizotu tarifine başlayabiliriz.

  • Öncelikle semizotunu temizleyip yıkayın ve suyunu süzün. Yapraklarını ayırıp saplarını küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Bu sırada soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları dörde bölün ve domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Tencerenin içerisine semizotu, önceden doğranmış havuç, sarımsak, tuz ve kesme şekeri ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
  • Semizotu suyunu bırakınca pirinç ve yarım su bardağı suyu ilave edip pirinçler yumuşayınca kadar pişirin.
  • Zeytinyağlı semizotunu, barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Semizotunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Semizotunu yıkayıp parçalara ayırmak en önemli püf noktalarından biridir. Vaktiniz varsa bıçak kullanmak yerine elinizle parçalayabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için, pişen yemeğin üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Kullanacağınız malzemelerin küçük olması, semizotu ile daha iyi harmanlanmasını sağlayacaktır.
  • Yemek suyunu çektiğinde pirinçler hala yumuşamadıysa, üzerine ölçülü bir şekilde su ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Semizotu Kaç Kaloridir?

  • Lif bakımından oldukça zengin olan semizotu yemeğinin bir porsiyonu, ortalama 40 kaloridir. İçeriğinde bulunan A ve C vitaminleri ile diyet listelerinde de zeytinyağlı semizotu yemeğine yer verilir.

    Sofraları güzelleştiren zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı, hem de pratik bir şekilde sunulan zeytinyağlı kabak yemeğine göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.