ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BULGURLU SEMİZOTU

BULGURLU SEMİZOTU

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu semizotu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 demet semizotu
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sunum için

  • Sarımsaklı light yoğurt
  • Kırmızı pul biber
Bulgurlu semizotu Nasıl Yapılır

Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını ekleyin. Sıcak su ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.