Bulgurlu Semizotu

Bulgurlu Semizotu
25 Haziran 2024

Kökeni Asya'ya dayanan semizotu, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılan bu besin, kanın temizlenmesinde ve yorgunluğun giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda diyabet hastalarının sık sık karşılaştığı susuzluk sorununa da iyi gelir. İçeriğinde bulunan omega 3 değeri yüksek olduğu için; çocukların ve kanser hastalarının haftada bir kez tüketmesi önerilir. Bulgurlu semizotu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, bulgurlu semizotu tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Bulgurlu Semizotu için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 demet semizotu
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sunum için

  • Sarımsaklı light yoğurt
  • Kırmızı pul biber
Bulgurlu Semizotu

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin.
  3. Üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  5. Bulgurlu semizotunu; fajita ya da barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bulgurlu Semizotunun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Semizotunu bıçakla kesmek yerine dallarını elinizle ayırın. Uygun boyutlara getirdikten sonra bol su ile durulayabilirsiniz.
  2. Semizotunu lezzetlendirmek için, pişirme işleminin sonlarına doğru birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
  3. Salça yerine rendelenmiş domates kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız domatesin sulu ve olgun olmasına özen gösterin.
  4. Tarife başlamadan önce bulguru suda geçirin ve süzün. Bu sayede daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Bulgurlu Semizotu Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bulgurlu semizotu, yaklaşık 85 kaloridir. Kolesterol değerini düşüren semizotu tarifini diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Siz de düşük kalorili besinler tercih ediyorsanız, birbirinden lezzetli tariflerin sunulduğu diyet yemeklerine göz atabilir, listelerinizi zenginleştirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo