ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU KEBAP

Yoğurtlu Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Kebap Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2~3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sunum için

  • 2 bazlama
  • 60 gr tereyağı
  • 600 gr yoğurt
  • 1~2 diş sarımsak

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2/3 çay bardağı su

Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır?

Sarımsağı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, biber salçası ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar alıp yassı şekilde çöp şişe yerleştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Sos için, zeytinyağı ve salçaları tavada birkaç dakika pişirin. Tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Su ilave ederek 4-5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bazlamaları iri küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritip bazlamaları kızarıncaya kadar birkaç dakika pişirin ve servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Köfteleri yerleştirip sos dökerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!