ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ SEMİZOTLU KİŞ

Semizotlu Kiş

Semizotlu kiş

Mayıs ayında tezgahlardaki yerini alan semizotu, semizotu çorbası, zeytinyağlı semizotu ve yoğurtlu semizotu gibi birçok tarifte kullanılan bir sebzedir. Ancak bu kez semizotunu, nefis mi nefis bir kiş tarifinde kullanıyoruz. Şef Arzu Öztürk’ten tadı damağınızda kalacak nefis semizotu kiş tarifi.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Semizotlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un
  • 400 g tereyağı
  • 10 g tuz
  • 100 ml su

İç harcı için

  • 500 g semizotu (Ayıklanmış ve yıkanmış)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 5 g tuz
  • 5 g karabiber

Üzeri için

  • 100 g abaza peyniri (Rendelenmiş)

Semizotlu Kiş Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı, tuz ve suyu bir kaba alarak homojen bir hale gelene kadar yoğurun ve 1 saat süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru açın ve tart kalıbına yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
  • İç harç için yumurta ve kremayı bir kaba alarak çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
  • Soğuyan tarta iç harcı ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika süreyle fırınlayın.
  • Daha sonra fırından alarak üzerine peynir rendesini yayın ve tekrar fırına koyarak 10 dakika daha pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!