ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BAKLAVA ŞERBETİ NASIL YAPILIR? İŞTE, PÜF NOKTALARIYLA EV YAPIMI BAKLAVA ŞERBETİ

BAKLAVA ŞERBETİ NASIL YAPILIR? İŞTE, PÜF NOKTALARIYLA EV YAPIMI BAKLAVA ŞERBETİ

Baklava şerbeti nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Şerbetin kıvamı nasıl olmalıdır? Bayramların vazgeçilmezi haline gelen baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır diye merak edenler için tam kıvamında baklava şerbeti yapımı:
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır? İşte, Püf Noktalarıyla Ev Yapımı Baklava Şerbeti

Özel günlerin en lezzetli tatlısı olarak kabul edilen baklava, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Baklavanın en çok tercih edilen çeşitleri ise fıstıklı ve cevizlidir. Ev yapımı 12 baklava tarifi yazımızdan size uygun olan çeşitleri deneyebilirsiniz. İncecik açılan hamurun içi doldurulduktan sonra, tam kıvamında bir şerbetle baklava tamamlanır. Bayramların olmazsa olmazı haline gelen baklavayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta şerbetin kıvamıdır. Şerbet çok sulu olmamalı, şekerlenmemeli ve kıvamı tam ayarında tutturulmalıdır. Evde baklava yapmak isteyenleri böyle alalım. İşte, püf noktalarıyla tam kıvamında baklava şerbeti yapımı:


Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Eğer baklava yapımında orta boy bir tepsi kullanacaksanız, şerbet için 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker kullanmanız gerekiyor. Daha büyük tepsi kullanacaksanız, ölçüleri bir bardak arttırabilirsiniz. Şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisine su ve şekeri alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar şerbeti karıştırın. Şerbet kaynayıp kıvam aldığında 5-6 damla limon suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Şerbetin kıvamını anlamak için bir kepçe ile şerbeti yavaşça akıtın. Eğer şerbet kesik kesik değil de, ip gibi kesintisiz akıyorsa şerbetin kıvamı olmuş demektir.


Şerbet Baklavaya Ne Zaman Dökülür?

Şerbetli tatlıları hazırlarken tatlının sıcak, şerbetin ise ılık olması gerekir. Ancak bu durum baklava için geçerli değildir. Baklavanın şekerlenmesini önlemek için hem şerbet, hem de baklava sıcak olmalıdır. Fırından çıkan baklavaların üzerine kepçeyle sıcak şerbet dökülür. Bu sayede baklava şerbeti tamamen içine çeker. (Şöbiyet için şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı.) Baklava şerbeti tamamen çektiğinde servis edebilir veya buzdolabında dinlendirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!