Tuffahiye

Tuffahiye
16 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tuffahiye için

Malzemeler

  • 6 kuzu incik
  • 1 soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı elma suyu (ekşi)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Tuffahiye

Nasıl Yapılır

Etlerin üzerine karabiber, tarçın ve zencefil serpip elinizle ovun. Buzdolabında 1 gece bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Elma suyunu ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu su ile çözdürüp yemeğin suyu ile karıştırın ve 5-6 dakika pişirmeye devam edin. İncikleri servis tabağına yerleştirip sosunu üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo