ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Demirhindi Şerbeti

Demirhindi şerbeti

Batılıların "tamarind" dedikleri, bizdeki eski adıyla "temr-i hindi", yani Hint hurması isimli demirhindi meyvesinden yapılıyor. 

Demirhindi tropik ülkelerde yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili yapraklı bir sıcak iklim ağacı. Anavatanı Afrika'nın doğusu, Habeşistan olduğu tahmin ediliyor ise de bugün bütün tropikal bölgelerde yetişiyor. Özellikle ekşimsi, mayhoş meyvelerinden yararlanılan demirhindi, Afrika mutfağında hala yaygın olarak kullanılıyor. Hatta Hint, Asya ve Latin Amerika mutfağında, yemeklere verdiği ekşi tadı ve koyu rengi ile çok popüler. Demirhindi meyvesinin kabukları siyah renkte, eti yumuşak ve ekşi tadıyla besleyici ve ferahlık verici.

Ana yemeklerin ve tatlıların yanında sunabileceğiniz ev yapımı içecekler mi arıyorsunuz? Muzlu smoothie ve hoşaf tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Demirhindi Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr demirhindi
  • 3/2 su bardağı toz şeker veya 
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/2 limon
  • 5 su bardağı su

Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Limon hariç diğer malzemeleri bir gece önceden tencerede bekletin. 
  • Ertesi gün yarım limonu ilave edip ocağa alın. 
  • Kaynadıktan sonra orta harlı ateşte yarım saat daha kaynatın.
  • İnce bir tel süzgeç yardımı ile süzün. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!