ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Demirhindi Şerbeti

Demirhindi şerbeti

Batılıların "tamarind" dedikleri, bizdeki eski adıyla "temr-i hindi", yani Hint hurması isimli demirhindi meyvesinden yapılıyor. 

Demirhindi tropik ülkelerde yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili yapraklı bir sıcak iklim ağacı. Anavatanı Afrika'nın doğusu, Habeşistan olduğu tahmin ediliyor ise de bugün bütün tropikal bölgelerde yetişiyor. Özellikle ekşimsi, mayhoş meyvelerinden yararlanılan demirhindi, Afrika mutfağında hala yaygın olarak kullanılıyor. Hatta Hint, Asya ve Latin Amerika mutfağında, yemeklere verdiği ekşi tadı ve koyu rengi ile çok popüler. Demirhindi meyvesinin kabukları siyah renkte, eti yumuşak ve ekşi tadıyla besleyici ve ferahlık verici.

Ercan Yamantürk’den iftar sofralarınıza ferahlık verecek demirhindi şerbeti tarifi.

Ana yemeklerin ve tatlıların yanında sunabileceğiniz ev yapımı içecekler mi arıyorsunuz? Muzlu smoothie ve hoşaf tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Demirhindi Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g demirhindi (Ayıklanmış ve 1 gece boyunca suda ıslatılmış)
  • 1/2 adet limon (Dilimlenmiş)
  • 4 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet zencefil kökü
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet kakule
  • 8 çorba kaşığı bal
  • 5 l Su

Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Demirhindiyi tencereye alarak su ilave edin ve kaynatın. İyice kaynamaya başladığında karanfil, kakule, zencefil, çubuk tarçın ve limonu ekleyip karıştırarak 5 dakika daha kaynatın.
  • Karışım birbirini bulduğunda ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  • Şerbetin sıcaklığı 70 dereceye düşünce balı da ilave edin ve 8 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Buz ilave ederek soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!