ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SOMON GRAVLAKS TARTLET

Somon Gravlaks Tartlet

Somon gravlaks tartlet

İskandinav mutfağına özgü bir yemek olan gravlaks, somon ile fermente edilen bir yemektir. Özellikle Kuzey ülkelerinde sık sık yer verilen somon gravlaks, küçük atıştırmalıklar halinde sunulur. Davet, kutlama sofraları ve ikramlıklar arasında yer verilen bir besindir. Malzemeler hazırsa, nefis somon gravlaks tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sayfamızdan tatlı ve tuzlu olarak sunulan tart tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somon Gravlaks Tartlet Tarifi İçin malzemeler

Tartölet hamuru için

  • 75 g küp doğranmış soğuk tereyağı
  • 6 g toz şeker
  • 3 g tuz
  • 125 g un
  • 40 g yumurta
  • 25 g soğuk süt

Somon gravlaks için

  • 200 g somon
  • 1/2 demet ince doğranmış dereotu
  • 2 orta boy rendelenmiş pancar
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 30 g kaya tuzu
  • 20 g toz şeker

Somon gravlaks tartlet üzeri için

  • 1 orta boy kabak (Jülyen doğranmış)
  • 100 g krem peynir
  • 50 g krema
  • Tuz
  • Karabiber

Somon Gravlaks Tartlet Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve süt hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırın, kum kum olduğunda yumurtayı ekleyin. Hamur toparlanmaya başladığında sütü ekleyin.
  • Homojen kıvama gelince soğutucuda 1 saat dinlendirin. 3 mm kalınlığında açıp yuvarlak kesilmiş hamurları tartolet kalıplarına yerleştirin, soğutucuda tekrar 1 saat dinlendirin.
  • Kalıpları soğutucudan aldıktan sonra, üzerine ağırlık yapması için bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra üzerindeki ağırlıkları alıp bir süre daha, üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın. 
  • Gravlaks için streç film üzerine pancar ve dereotu karışımının yarısını yayın. Üzerine tuz, şeker ve limon kabuğu karışımının yarısını serpin.
  • Üzerine somonu yerleştirdikten sonra aynı işlemi uygulayıp sıkıca streçleyin. Her gün ters düz etmek suretiyle 3 gün soğutucuda bekletin. Daha sonra somonu temizleyin, ince ince dilimleyin. 
  • Tüm malzemeleri karıştırın. Soğumuş tartoletleri kabaklı karışım ile doldurun. Üstüne dilimlenmiş gravlaks’ı yerleştirin. Fırınlanmış ceviz ile süsleyip servis yapın.

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!