ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HOLLANDEZ SOSLU SOMON

Hollandez Soslu Somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hollandez Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 1 demet kuşkonmaz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 ölçü hollandez sos
  • 4~5 yemek kaşığı nar tanesi

Hollandez Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • Somonları fırın kabına yerleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Kuşkonmazları yıkayıp demet haline getirerek bir ip ile bağlayın. Kaynayan suya limon suyu ve kuşkonmazları ekleyerek 4-5 dakika haşlayın.
  • Arpacık soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip 1 dakika karıştırın.
  • Haşlanmış kuşkonmazları ekleyerek yüksek ateşte soteleyin. Servis tabağına sotelenmiş kuşkonmazları yayıp somon balığını yerleştirin. Hollandez sosu üzerine gezdirin. Nar tanelerini serpip servis yapın.
  • Hollandez yerine ev yapımı bir sos kullanmak istiyorsanız, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz.

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen somon balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofraları güzelleştirecek somonlu ve kremalı makarna tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!