ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ÖZEL SOSLU SOMON

Özel Soslu Somon

Özel soslu somon

Somonun bu özel soslu halini çok seveceksiniz. Kendi halinde pişirildiğinde dahi lezzetli olan somon bu sos ile daha  soft bir lezzete kavuşurken ferahlatıyor da.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Özel Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 700-800 gr Norveç somon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı

Sosu için:

  • 1 adet limon suyu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 adet yumurta sarısı

Özel Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • Somonların sırt kısmına bıçakla kesikler atılır. İç tarafına tuz ve karabiber serpilir. Tereyağlı tavada önlü arkalı kızartılır.
  • Sıcak su olan bir tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap alınır. Yumurta sarısı bu kabın içine alınır.
  • Su ve limon suyu ilave edilir. Çırpma teli ile çırpılır homojen bir karışım elde edilir.
  • Eritilmiş tereyağı eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Köpüksü bir kıvam ve dokuya gelecektir.
  • Servis tabağına alınan kızartılmış somonların üzerinde tereyağı ve limonlu sos gezdirilir.
  • Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!