ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MANDALİNA SOSLU MUHALLEBİ

Mandalina Soslu Muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş badem
  • 4 çorba kaşığı su

Mandalina sosu için

  • 5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 2 su bardağı su
  • 6 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış mandalina kabuğu

Süsleme için

  • Mandalina dilimleri
  • Mandalina kabuğu şekerlemesi

Mandalina Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle 3 dakika çırpın.
  • Ayrı bir kapta buğday nişastasını 4 kaşık suyla ezip karışıma ekleyin. Un ve vanilyayı ilave edin.
  • Üzerine sütü üzerine döküp düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı derin bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi karıştırmadan birkaç dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp üzeri kaymak tutmaması için soğuyuncaya kadar mikserle çırpın. Kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Buzlukta 5 dakika bekletin.
  • Sos için, mandalina suyu, su, nişasta, mandalina kabuğu ve şekeri tencerede karıştırın.
  • Kısık ateşte devamlı karıştırarak pelte kıvamında pişirin. Soğuyunca katılaşan muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Katılaşması için buzlukta 5 dakika bekletin. Malzeme bitene kadar işlemi sürdürün. Kaselerin üzerlerini mandalina kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!