ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MANDALİNA DOLGULU BARLAR

Mandalina Dolgulu Barlar

Mandalina dolgulu barlar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Dolgulu Barlar Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Mandalina dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 mandalinanın suyu
  • 4 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Nane yaprakları

Mandalina Dolgulu Barlar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Mandalina dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
  • Üzerine mandalina suyu ve rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
  • Mandalinalı dolguyu fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin.
  • Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp, yaklaşık 25 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.
  • Ilındıktan sonra dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin.  Üzerini pudra şekeri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!