ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MANDALİNA DOLGULU BARLAR

Mandalina Dolgulu Barlar

Mandalina dolgulu barlar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina Dolgulu Barlar Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Mandalina dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 mandalinanın suyu
  • 4 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Nane yaprakları

Mandalina Dolgulu Barlar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Mandalina dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Üzerine mandalina suyu ve rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
  • Mandalinalı dolguyu fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp, yaklaşık 25 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.
  • Ilındıktan sonra dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin.  Üzerini pudra şekeri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.