ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MANDALİNA DOLGULU BARLAR

MANDALİNA DOLGULU BARLAR

Mandalina dolgulu barlar
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina dolgulu barlar tarifi için malzemeler
  • 120 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Mandalina dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 mandalinanın suyu
  • 4 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Nane yaprakları
Mandalina dolgulu barlar hazırlanışı

  • Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Mandalina dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Üzerine mandalina suyu ve rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
  • Mandalinalı dolguyu fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp, yaklaşık 25 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.
  • Ilındıktan sonra dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin.  Üzerini pudra şekeri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!