Mandalinalı Makaron

Mandalinalı Makaron
24 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mandalinalı Makaron için

Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı toz badem
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 2 büyük yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3~4 damla turuncu gıda boyası

Dolgusu için

  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 1 yemek kaşığı mandalina suyu
Mandalinalı Makaron

Nasıl Yapılır

  1. Pudra şekeri, toz badem ve mandalina kabuğunu bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını sertleşene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  2. Toz şekeri yavaşça ilave edip çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyip karıştırın.
  3. Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş bademli karışıma ekleyin. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  4. Aralarında boşluk bırakarak kurşun kalemle 3 cm çapında yuvarlaklar çizin. Sıkma torbasına doldurduğunuz harcı bu yuvarlakları dolduracak şekilde sıkın.
  5. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  6. Dolgusu için pudra şekeri, tereyağı, mandalina kabuğu ve mandalina suyunu bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  7. Dolguyu bir sıkma torbasına doldurun. Fırından çıkarttığınız makaronların düz taraflarına mandalinalı dolgudan sıkın.
  8. Üzerini diğer parçayla kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo