ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MANDALİNALI MAKARON

Mandalinalı Makaron

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalinalı Makaron Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı toz badem
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 2 büyük yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3~4 damla turuncu gıda boyası

Dolgusu için

  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 1 yemek kaşığı mandalina suyu

Mandalinalı Makaron Nasıl Yapılır?

  • Pudra şekeri, toz badem ve mandalina kabuğunu bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını sertleşene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Toz şekeri yavaşça ilave edip çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyip karıştırın.
  • Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş bademli karışıma ekleyin. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Aralarında boşluk bırakarak kurşun kalemle 3 cm çapında yuvarlaklar çizin. Sıkma torbasına doldurduğunuz harcı bu yuvarlakları dolduracak şekilde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Dolgusu için pudra şekeri, tereyağı, mandalina kabuğu ve mandalina suyunu bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Dolguyu bir sıkma torbasına doldurun. Fırından çıkarttığınız makaronların düz taraflarına mandalinalı dolgudan sıkın.
  • Üzerini diğer parçayla kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!