ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ZENCEFİLLİ MANDALİNA ŞURUBU

Zencefilli mandalina şurubu

Zencefilli mandalina şurubu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli mandalina şurubu tarifi için malzemeler

  • 3 kg mandalina
  • 2 adet portakal
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 parça zencefil (Ceviz büyüklüğünde)

Zencefilli mandalina şurubu Nasıl Yapılır

  • Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, ince dilimlenmiş zencefili, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin.
  • Orta ateşte, yarım saat kaynatın.
  • Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın.
  • Ocaktan alıp, oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın.
  • Servis için damak tadınıza göre soğuk su veya soda ilave ederek inceltip tatlandırın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.