ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ZENCEFİLLİ MANDALİNA ŞURUBU

> ZENCEFİLLİ MANDALİNA ŞURUBU
Zencefilli mandalina şurubu
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli mandalina şurubu tarifi için malzemeler
  • 3 kg mandalina
  • 2 adet portakal
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 parça zencefil (Ceviz büyüklüğünde)
Zencefilli mandalina şurubu Nasıl Yapılır

  • Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, ince dilimlenmiş zencefili, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin.
  • Orta ateşte, yarım saat kaynatın.
  • Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın.
  • Ocaktan alıp, oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın.
  • Servis için damak tadınıza göre soğuk su veya soda ilave ederek inceltip tatlandırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.