ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MANDALİNALI PASTA

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 250 g toz şeker
  • 250 g elenmiş un
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3-4 adet mandalina (Tercihen tatlı)
  • 1 avuç file badem

İç malzemesi için

  • 2 paket toz kremşanti
  • 1 çay bardağı mandalina suyu
  • 400 g labne peyniri

Mandalinalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. Mikser yardımı ile çırpın. Buzdolabına aktarıp sertleşmesi için yarım saat kadar bekletin.
  • Hamuru için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 40 dakika pişirin.
  • Pişen pandispanyayı fırından alın, soğuduktan sonra enine 3’e kesin. Aralarına kremasını yayın, zarları temizlenmiş mandalina parçalarını ve file bademi serpin. Üç kat olacak şekilde pastayı tamamlayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!