ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KAHVELİ, FINDIKLI VE MANDALİNALI KURABİYE

Kahveli, fındıklı ve mandalinalı kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahveli, fındıklı ve mandalinalı kurabiye tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı fındık (kabuksuz)
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş kahve
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 45 kahve çekirdeği
  • 210 gr soğuk tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı vanilya

Kahveli, fındıklı ve mandalinalı kurabiye Nasıl Yapılır

Un, fındık, şeker ve tuzu mutfak robotunun haznesine alıp un haline gelene kadar çekin. Çekilmiş kahveyi ve rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip işleme devam edin. Ardından ufak parçalara böldüğünüz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip mutfak robotunu tekrar çalıştırın. Ufak bezelye taneleri haline gelene kadar çekmeye devam edin. Vanilyayı ekleyip hamur robotun bıçakları etrafında toparlanana kadar devam edin. Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alıp elinizle birkaç kez yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açarak dilediğiniz bir kalıpla kesin. Ortalarına birer kahve çekirdeğini hafifçe bastırıp sıcak fırında 14-16 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra kurabiyelerin soğuyup biraz daha katılaşmasını bekleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.