ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR MANDALİNA REÇELİ

Mandalina reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kilo mandalina
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Mandalina reçeli Nasıl Yapılır

  • Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerini ayırın.
  • Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Mandalinaları şerbete ilave edin. 2 dakika sonra taneleri şerbetin içinden çıkarıp başka bir kaba aktarın.
  • Şerbeti kaynatmaya devam edin. Reçel kıvamına gelince mandalinaları tekrar ilave edin. Yarım limon suyunu sıkarak reçeli ocaktan alın.
  • Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Kahvaltı sofralarını güzelleştiren kayısı reçeli ve portakal reçeli tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

Yorgo12.10.2016 16:41:33

0 kişilik ne demek oluyor?

Misafir12.10.2016 16:41:35

Yemek tariflerinde kişi sayısı belirlenebiliyor ancak reçelde belirlenemediğinden 0 yazıldı

Misafir12.10.2016 16:41:37

Yemek tariflerinde kişi sayısı belirlenebiliyor ancak reçelde belirlenemediğinden 0 yazıldı

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.