ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ MANDALİNA REÇELİ

Mandalina Reçeli

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilo mandalina
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerini ayırın.
  • Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Mandalinaları şerbete ilave edin. 2 dakika sonra taneleri şerbetin içinden çıkarıp başka bir kaba aktarın.
  • Şerbeti kaynatmaya devam edin. Reçel kıvamına gelince mandalinaları tekrar ilave edin. Yarım limon suyunu sıkarak reçeli ocaktan alın.
  • Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Kahvaltı sofralarını güzelleştiren kayısı reçeli ve portakal reçeli tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!