ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BEYAZ ÇİKOLATALI MANDALİNA

Beyaz Çikolatalı Mandalina

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolatalı Mandalina Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 7 cl mandalina likörü
  • 250 ml krema
  • 20 gr tozşeker
  • 200 gr beyaz çikolata

Mandalina jölesi için

  • 200 ml mandalina suyu
  • 20 gr tozşeker
  • 2 yaprak jelatin

Mandalina salatası için

  • 10 dilim mandalina
  • Nar taneleri

Beyaz Çikolatalı Mandalina Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarıları, mandalina likörü ve şekeri cam kasenin içine alın.
  • Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Karışımı kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Cam kaseyi kaynar suyun üzerinden alın.
  • Kremayı başka bir kapta kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Krema ve eritilmiş çikolatayı likörlü karışımın üzerine ekleyip tekrar mikserle çırpın.
  • Karışımı istediğiniz şekilli bir kalıba doldurup buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
  • Yaprak jelatini soğuk suyun içinde yumuşayana kadar bekletin. Suyunu elinizle sıkarak yaprak jelatini suyun içinden alın.
  • Mandalina jölesi için mandalina suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Jelatini ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir cm kalınlığında olacak şekilde bir kalıbın içine döküp donması için buzdolabında bekletin.
  • Mandalina salatası için mandalina dilimlerini nar taneleriyle bir kapta karıştırın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!