ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MANDALİNALI KEK

Mandalinalı Kek

Mandalinalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalinalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 2/3 su bardağı fındık yağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı mandalina suyu

Mandalinalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Mandalina kabuğunu bir kaba alıp şekerle ovun.
  • Fındık yağı ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Unu azar azar eklemeye devam ederek çırpın.
  • Mandalina suyunu ilave edip hazırladığınız kek harcını yağlanmış baton kek kalıbına aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!