ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ NAR ŞURUBU

Nar Şurubu

Nar şurubu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nar Şurubu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış nar  
  • 2 adet karanfil 
  • 1 adet kabuk tarçın 
  • 400 g toz şeker 
  • 3 lt su 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Nar Şurubu Nasıl Yapılır?

  • Nar tanelerini sıkarak nar suyu elde edin. Tencereye suyu ve şekeri aktarıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca nar suyunu ve limon tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra karanfil taneleri ile kabuk tarçını ilave edin. 
  • Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kaynattığınız nar suyunu 1 gün boyunca buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında beklettikten sonra suyunu süzün. Damak tadınıza göre içine soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapabilirsiniz. 

1 bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’ını karşılamaktadır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!