ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ NARLI VE MAYALI BATON KEK

NARLI VE MAYALI BATON KEK

Narlı ve mayalı baton kek
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı ve mayalı baton kek tarifi için malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz seker
  • 80 ml süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • Üzeri için
  • Çırpılmış krema
  • Nar taneleri
Narlı ve mayalı baton kek Nasıl Yapılır

  • Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp çok az un serpin.
  • Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sütü, yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. Mikserin düşük hızıyla en fazla 1 dakika çırpın. Ayrı bir kapta instant mayayı ve unu eleyin.
  • Elenmiş unlu karışımı azar azar sulu karışıma ekleyin, bu arada spatula ile tüm malzemeyi yavaşça karıştırın. En son mısır ununa bulanmış nar tanelerini ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru tekrar karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına dökün. 10 dakika oda ısısında dinlendirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 50 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.