ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ NARLI ET KAVURMA

Narlı et kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

11 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı et kavurma tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 iri soğan
  • 6 arpacık soğan
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Narlı et kavurma Nasıl Yapılır

  • Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Bir kasede kuşbaşı etleri tuz ve karabiber serpip karıştırın
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın. Ufak doğranmış soğanlarla etleri birlikte kavurun. Salçayı ilave edin.
  • Etleri yarım su bardağı nar tanesiyle harmanlayıp su yunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine un serpip kavurmaya devam edin.
  • Arpacık soğanları ve sıcak suyu ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kalan nar tanelerini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.