ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ NAR EKŞİLİ TAVUK BAGET

Nar Ekşili Tavuk Baget

Nar ekşili tavuk baget

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nar Ekşili Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet tavuk baget
  • 12-16 diş sarımsak (Kabuğu üzerinde)
  • 12-14 adet bebek patates
  • 3-4 dal biberiye
  • 1/2 bardak nar ekşisi
  • 1 yeşil limon (4’e kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Kişniş ve nar taneleri

Nar Ekşili Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

  • Tavuk bagetleri yıkayıp kurulayın, tuzlayın.
  • Tereyağı ve zeytinyağını ısınmış derin bir tencereye alın, tereyağı eriyince tavukları alt-üst 4-5 dakika kızartın. Üzerine nar ekşisi, 1 su bardağı su, biberiye ve sarımsak tanelerini (Bütün olarak) koyup kapağını kapatın ve fırında 180 derecede 1 saat pişirin.
  • Bu arada patatesleri ikiye kesip tuzlayın ve biberiyeyle birlikte az zeytinyağında kavurun veya üflemeli yeni nesil kızartma makinelerinde kızartın.
  • Pişen tavukları servis tabağına alın, etrafına patatesleri serpiştirin. Üzerine tavuğun suyunu gezdirin. Nar tanesi ve kişniş yaprakları serpip servis yapın.

Midenizi bayram ettirecek yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine sofranızda büyük bir yer açın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.