ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ NARLI CUPCAKE

Narlı cupcake

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı cupcake tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml ayçiçeği yağı
  • 50 ml tereyağı
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Yarım kutu labne peyniri
  • 1 paket kremşanti
  • 2 çay bardağı süt

Süslemek için

  • Yarım su bardağı nar tanesi

Narlı cupcake Nasıl Yapılır

Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz keyifli anların en güzel lezzetleri cupcakeler. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Hamur için gerekli tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış cupcake kalıplarına paylaştırın. Kalıpları yarısına kadar doldurun. Yaklaşık 35 dakika pişirin.

Bir kapta labne peyniri, kremşanti ve sütü çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurup ılınan keklerin üzerine sıkın. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Nar
Biraz tatlı, biraz ekşi. İçinde küçük çekirdekler ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşan ılıman iklimlerin meyvesi. Çiğ olarak tüketilebildiği gibi, et yemeklerinde, tatlılarda, salatalarda da kullanılıyor. Ülkemizde meyve olarak daha çok tüketilen, son yıllarda da suyunun faydasının ön plana çıkmasıyla suyu da sıkılıp içilen nar, ayrıca işlemden geçirilerek nar ekşisi olarak da sofralarımızda yerini alıyor. Nar ekşisi özellikle salatalara tat vermede ve etleri terbiye etmede kullanılıyor. İran ve Hindistan mutfağında genellikle yemeklerde kullanılan nar, ülkemizde ise en çok güllaç ile uyum sağlayan bir renk olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.