ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR NARLI VE ÇİKOLATALI PELTE

NARLI VE ÇİKOLATALI PELTE

 Narlı ve çikolatalı pelte
2 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı ve çikolatalı pelte tarifi için malzemeler
  • 2 adet büyük boy nar (Çanak olarak kullanacağız)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı nar suyu
  • 2 çay bardağı su
  • Nar taneleri (İçini ayıkladığınız nardan olacak)
  • 1 paket bitter çikolata (80 g)
  • Üzeri için
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
Narlı ve çikolatalı pelte Nasıl Yapılır

  • Büyük boy nardan bir tanesini elinize alın. İçini pelte ile dolduracağınız bir kase oluşturacak şekilde enine kesin (Yani 1/4’lük bir bölümünü kesmiş olacaksınız).
  • Diğer narı da aynı şekilde kesin. 
  • 1 çay bardağı kadar nar tanesini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan narın suyunu sıkarak 1 çay bardağı kadar nar suyu elde edin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip, kase şekline getirdiğiniz narların iç yüzeyine döküp her tarafına dağılmasını sağlayın. Oda ısısında donması için bekletin.
  • Bu arada nar suyunu tencereye alın. Üzerine 2 çay bardağı suyun içinde incelttiğiniz nişastayı ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp, ayırdığınız nar tanelerini ilave edin. Pelteyi arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. Ilınınca nar kaselerinin içine dökün.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!