ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER MASTERCHEF MANTI TARİFLERİ

MASTERCHEF MANTI TARİFLERİ

Mantı nasıl yapılır? Mantı çeşitleri nelerdir? Masterchef'te hangi mantılar yapıldı? Kayseri mantısı, Samsun mantısı, tepsi mantısı, kızarmış mantı, İzmir mantısı birbirinden lezzetli çeşitleriyle Masterchef mantı tarifleri:
Masterchef Mantı Tarifleri

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı tarifleri, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Ülkemizde Kayseri ile özdeşleşen bu yemek, farklı yörelerde farklı çeşitleriyle sunulmaktadır. Adana'da gül mantısı meşhur iken, Karadeniz'de Sinop mantısına yer verilir. Mantı hamuru ve kıymalı iç harç ile hazırlanan bu yemek, genelde bohça şekli verilerek sunulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos eklenir.

Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef yarışmasında bugünün konsepti 'mantı tarifleri' olarak belirlendi. Yarışmacılar Kayseri, Bolu, İzmir, Samsun, tepsi mantısı gibi çeşitlere yer verdi. İşte, 16 Kasım Masterchef mantı tarifleri:



Mantı denildiğinde ilk akla gelen Kayseri mantısı elbette. Çok küçük hamur ile hazırlanan Kayseri mantısı, haşlandıktan sonra bol tereyağı ve yoğurt ile servis edilir. Kayseri mantısının en önemli özelliği ise bir kaşığa 40 tane mantı sığmasıdır.

Tarif için; Kayseri mantısı



Çıtır hamur ile hazırlanan Boşnak mantısı, özellikle Balkan ülkelerinde sık sık tüketilir. Klasik mantıya göre daha farklı bir şekilde hazırlanır. Tepsiye dizilen mantılar fırında pişirildikten sonra servis edilir.

Tarif için; Boşnak mantısı



İzmir ve çevresinde tüketilen bu mantı, haşlama yerine kızartma usulüyle pişirilir. Hamurunun ve iç harcının hazırlanması klasik mantı gibidir. Fakat hazırlanan mantılar geniş bir tavada zeytinyağı içinde kızartılır.

Tarif için; İzmir mantısı



Tepsi mantısı, hem görünümü, hem de lezzeti ile en sevilen mantı çeşitlerinden biridir. Hazırlanan hamurlar ağzı açık kalacak şekilde tepsiye dizilir. Dağılmaması için, hamurlar birbirine yakın bir şekilde konulur. Fırında pişirildikten sonra yoğurtla servis edilir.

Tarif için; Tepsi mantısı



Bolu mantısı, görünümü ile klasik mantıya benzese de, iç harcında mantar kullanılır. İsteğe göre kıyma tercih edenler de vardır. Mantılar haşlandıktan sonra, sosla birlikte servis edilir.

Tarif için; Bolu mantısı



İzmir mantı gibi, kızarmış mantı da tavada hazırlanmaktadır. Bazı yörelerde 'çıtır mantı' olarak da bilinir. Hamur tavada kızartıldığı için dışı oldukça çıtır, içi ise yumuşaktır.

Tarif için; Kayseri kızarmış mantı



Karadeniz mutfağında yer verilen Samsun mantısı, kıymalı iç harç ile hazırlanır. Samsun mantısını, diğerlerinden ayıran özellik ince dövülmüş ceviz ile birlikte servis edilmesidir. Servis tabağının hem altı, hem de üstü ceviz ile zenginleştirilir.

Tarif için; Samsun mantısı


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!